Oppisopimus

Oppisopimuskoulutus on käytännönläheinen tapa hankkia ammatti tai lisätä ammatillista osaamista. Se perustuu aina työ- tai virkasuhteeseen ja henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Oppisopimuspaikan hankkii opiskelija itse.

 • opinnot voi suorittaa kokokonaan oppisopimuksena
 • ​tai oppilaitoksessa jo opiskeleva henkilö voi tehdä osan opinnoista oppisopimuksella

Oppisopimuksella voi hankkia ammattitaitoa opiskelemalla kokonaisen tutkinnon tai sen osia. Kesto ja koulutuksen sisällöt suunnitellaan yksilöllisesti opiskelijan ja työnantajan kanssa. Oppisopimuskoulutus on maksutonta. Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta tietyin ehdoin. Työllistämiseen voi olla mahdollista saada myös palkkatukea.  

Opiskelumuoto sopii kaikenikäisille (yli 15 v.) niin ensimmäistä ammattia haluavalle kuin alan vaihtajalle tai ammattitaitoa kartuttavalle konkarille.

Opiskelumuoto edellyttää omatoimisuutta, ahkeruutta ja itsensä johtamista.  

Alkavia aikataulutettuja koulutuksia

(muihin kuin aikataulutettuihin oppisopimuskoulutuksiin voi hakea joustavasti läpi vuoden)
 

 • Käytännön työoikeutta esihenkilöille, asiantuntijoille ja yrittäjille 19.5.22 - 30.11.22. Tule parantamaan käytännön valmiuksiasi ja osaamistasi toimia erilaisissa työoikeudellisissa tilanteissa ja paranna organisaatiosi riskienhallintaa hankkimalla koulutuksestamme ennakollinen toimintamalli työsuhdeasioihin. Oppisopimuksena koulutus on maksuton. Edellyttää työpaikkaa koko oppisopimusajalle ja sitoutumista lähipäivien ja välitehtävien suorittamiseen. Työsi voi olla esimerkiksi esihenkilötyötä, palkanlaskentaa, hr-asiantuntijatehtäviä. 

  Mukaan pääset hakemalla koulutukseen viimeistään 12.5.22. Jätä täyttämättä tutkinto kohta, merkitse sen sijaan loppupuolelta löytyvään Oppisopimuksen lisätiedot -kenttään "käytännön työoikeus". Kouluttajana Lakikoulutuksen osaava ja pidetty kouluttaja, asianajaja Mikko Pihlajamäki
   

 • Asiantuntijan innovaattorina Valmennus valtionhallinnon organsaatioissa työskenteleville asiantuntijoille. Valmennusohjelman avulla kykenet uudistamaan organisaatiosi toimintakulttuuria sekä kehittämään palveluiden asiakaslähtöisyyttä, laatua ja vaikuttavuutta. Oppisopimuksena koulutus on maksuton, kesto n. 1,5 vuotta.  Valmennuksen myötä suoritetaan ammatillisena tutkinton arvostettu tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto.

  Seuraava valmennus käynnistyy 19.5.2022 Verutumin ja Ekamin yhteistyönä. Mukaan pääset hakemalla koulutukseen viimeistään 12.5.22.
   

 • Lastensuojelutyö - vaikuttavan ja monialaisen asiakastyön kehittämisohjelma sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työskentelevät lastensuojelua tarvitsevien lasten ja nuorten parissa.
  Valmennuksen myötä kykenet kehittämään organisaatiosi lastensuojelutyötä asiakaslähtöisemmäksi ja vaikuttavammaksi. Valmennus antaa konkreettisia työkaluja arkipäivän toiminta- ja palvelukäytäntöihin. Oppisopimuksena koulutus on maksuton, kesto n. 1,5 vuotta.  Valmennuksen myötä suoritetaan ammatillisena tutkinton arvostettu tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto.

  Valmennuksen suunnittelussa on ollut mukana Verutum, Päihdelääketieteen yhdistys, Yhdessä aikuisuuteen - Elämässä eteenpäin (YEE) -hanke ja Ekami. 

  Seuraava valmennus käynnistyy 19.5.2022. Mukaan pääset hakemalla koulutukseen viimeistään 12.5.22.
   

 • Päihdehoitotyö - vaikuttavan kehittämisen askelmerkit - valmennusohjelma päihdehoitotyötä tekeville terveydenhuolto- ja sosiaalialan ammattilaisille. Suunnittellussa mukana Verutum, Päihdelääketieteen yhdistys ja Ekami. 
  Valmennuksen myötä kykenet kehittämään organisaatiosi päihdehoitotyötä asiakaslähtöisemmäksi. Valmennus antaa konkreettisia työkaluja arkipäivän toiminta- ja palvelukäytäntöihin.
  Oppisopimuksena koulutus on maksuton, kesto n. 1,5 vuotta.  Valmennuksen myötä suoritetaan ammatillisena tutkinton arvostettu tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto.

  Seuraava valmennus käynnistyy 19.5.2022. Mukaan pääset hakemalla koulutukseen viimeistään 12.5.22.

 

​Hakeutuminen

 • jatkuva haku ympäri vuoden, yksilöllinen aikataulu (pois lukien alla mainitut aikataulutetut koulutukset)
 • jos olet työ- tai virkasuhteessa, keskustele työnantajan kanssa mahdollisuudesta opiskella oppisopimuksella 
 • jos sinulla ei ole vielä työpaikkaa, ota aktiivisesti yhteyttä työnantajiin ja kysy oppisopimusmahdollisuutta
 • ​yrittäjä voi opiskella omassa yrityksessään yrittäjän oppisopimuksella (mentoriksi valitaan usein toinen yrittäjä, mentorin löytymisessä apuna www.mentoripankki.recit.fi)​
   

Ilmoita omat ja työpaikan yhteystiedot hakemalla koulutukseen

​Olemme hakusi jälkeen yhteydessä opiskelijaan ja työnantajaan.

Lisätietoja hakeutumisesta ja oppisopimuksesta saat asiakaspalvelustamme tai oppisopimusvastaavilta

Oppisopimuksen monet mahdollisuudet

Oppisopimus on joustava ja monipuolinen tapa opiskella käytännön työelämässä. Ekamin koulutustarjontaa täydentävät yhteistyöoppilaitokset. 

Valittavanasi on yli 160 eri tutkintoa tutkinnon osineen. 

Merta edemmäs kalaan - lue laajennetusta oppisopimuksesta!

 

Yhteydenotot

Ota yhteyttä oppisopimuksen asiakaspalveluun p. +358 50 576 5408, oppisopimuskoulutus(@)ekami.fi
tai
Osoitteemme on
Lehmustie 4, 48310 Kotka (Katariinan kampus)
 

Oppisopimustarinoita

Oppisopimuskoulutuksella kaikki on mahdollista! Lue tarina!

Ammatin vaihto aikuisena Lue Irinan tarina tästä!

Oppisopimus ja Ekamin yhteistyö eri oppilaitosten kanssa mahdollistaa opiskelun melkein mille alalle vain! 

Jaa