Yhteishaku

 • Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville nuorille sekä kaikille, joilla ei vielä ole toisen asteen ammatillista tutkintoa.
 • Yhteishaussa haetaan vain ammatillisiin perustutkintoihin.
 • Yhteishaku on 23.2.–7.4.2021 klo 15.
 • Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi-verkkosivustolla.
 • Jos sinulla on jo ammatillinen perustutkinto tai olet suorittanut lukion, reittisi ammatilliseen perustutkintoon kulkee jatkuvan haun kautta.

Tule tekijäksi tekijöiden joukkoon!

Löydä oma alasi ja tutkintosi:

 

Hakijan opas

Hakijan oppaassa on esitelty myös jatkuvassa haussa olevat tutkinnot:

Hakeminen

Yhteishaku tapahtuu Opintopolku-sivulla >

Harkintaan perustuvasta valinnasta löydät lisätietoa verkkosivulta Harkintaan perustuva valinta.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Osalla koulutusaloista on käytössä pääsy- ja soveltuvuuskokeet. Tarkista tästä mahdolliset pääsy-  ja soveltuvuuskokeet.

Valintaan vaikuttavat tekijät

Yhteishaussa mukana olevaan koulutukseen on yleisenä pohjakouluvaatimuksena perusopetuksen oppimäärän suorittaminen tai vastaavat tiedot. Joillain aloillamme on lisäksi pääsy- ja soveltuvuuskokeita.

Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan myös kielikokeeseen. Kielikokeen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Eri koulutusaloilla on erilaisia terveydellisiä vaatimuksia, joten tarkistathan terveydentilaa koskevat seikat sinua kiinnostavan koulutusalan osalta. Lisätietoja löydät verkkosivulta Valintaan vaikuttavat tekijät

Valintatulokset

 • Valintatulosten ilmoittaminen: yhteishaun tulokset julkaistaan Ekamin verkkosivuilla. Huomaathan, että verkkosivuilla julkaistaan vain heidän nimensä, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun. Lisäksi kaikki opiskelijaksi valitut saavat kirjeen oppilaitoksesta. Ilman opiskelupaikkaa jääneille hakijoille Opetushallitus postittaa ohjauskirjeen.
 • Opiskelupaikan varmistaminen: Yhteishaussa opiskelijaksi valitun tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta kirjallisesti hyväksymiskirjeessä ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Samalla kysytään perustietojasi ja mahdollista tuen tarvettasi opinnoissa.
 • Opiskelupaikan peruuttaminen: Mikäli haluat peruuttaa sinulle saamasi opiskelupaikan, sinun on ilmoitettava tästä viipymättä oppilaitokselle.

Vaihtoehtona VALMA-koulutus?

 • Jos tuntuu, että et ole vielä valmis hakemaan yhteishaussa, ammatillisiin opintoihin valmentava koulutus (VALMA) voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.
 • Haku valmaan on 23.2.–7.4.2021 klo 15.
 • Lue lisää Valman verkkosivulta.

Lisätietoja

Ekamin ura- ja opinto-ohjaajien
sähköposti: opo@ekami.fi
 
Opintopolku-palvelun hakuneuvonta:
puh. 029 533 1010 avoinna ti–to klo 9–13
neuvonta@opintopolku.fi

Hakijan opas

Hakijan opas 2021

Unelma-ammattiin voi päätyä montaa eri reittiä. Katso videot vaylatauki.fi

Väylät auki

Tutustu

Jatkoväyläopinnot Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa

Millaista opiskelu amiksessa on? Lue vastauksemme 10 yleiseen kysymykseen!

Katso

Ekamin YouTube-kanavalta löydät paljon videoita eri aloista.

 

Jaa

***